NEW MARSKE

NEW MARSKE

Dovecote Close


A conversion with rear extension resulted in more space, light
and a much more eco-friendly home for this property in Dovecote, New Marske.

NEW MARSKE

Dovecote Close


A conversion with rear extension resulted in more space, light
and a much more eco-friendly home for this property in
Dovecote, New Marske.

The front of the house was double storey and we moved the staircase to the side of the main entrance door to create more space in the hallway. The side of the house comprised a single- storey extension in which an open plan kitchen, dining, sitting area had been created.

This had a large island with bar seats to use for casual dining. It also had the added purpose of ‘dividing’ the kitchen from the seating area. A large table and chairs provided a more formal, seated dining area. The ceiling of the rear extension was fitted with large rectangular glass panels to allow light. The back wall has sliding floor to ceiling glass doors, which can be left open onto a seated porch area.

The entrance at the front of the house consisted of double storey glass panelling to allow light to flood the hallway. This was assisted by side double story glass panelling. Landscaping added a colourful and softening touch to the front exterior, while there is also grass to the side of the property where the extension sits.

The eco credentials of this property are in the form of solar panels and an air sourced heat pump to provide centralised heating.

Contact Us

t.  01642 280 339

e. info@pyramiddesigns.co.uk

Find Us

Unit 8, Lexington Buildings,
Longbeck Estate,
Marske-by-the-Sea,
Redcar, TS11 6HR

About Us

A complete architectural consultancy service for residential, conservation, community and commercial projects throughout the North East and throughout the UK.

© Pyramid Architectural Design Ltd | Terms & Conditions

Cookie Policy | Privacy Policy | Site Design